HTML

Feri tanácsai

"Aki egyszer belekóstolt abba, hogy mit jelent egy jó számítógép és mondjuk belépett vele a világhálózatba, az átéli a század csodáját!"

Friss topikok

  • Benedic: Én négyfejes vhs magnóval vettem fel, ezért kicsit jobb lett :-) www.youtube.com/watch?v=9VxTZGqM_3M (2012.05.07. 16:44) Érettségi
  • Arbroad: folytatást!!! (2012.04.20. 01:12) Mikroszoft 95 - az első lépések

Címkék

Mikroszoft 95 - az első lépések

2012.04.02. 18:31 augusztino

Nos tehát. Szeretettel köszöntök mindenkit!

Most, hogy Matyi végre ágyba került és az összes virslit és zöldbabot elpusztítottam, végre kezdetét veheti az érdemi munka. Akár hiszitek akár nem, az eltelt csaknem 20 évben ellestem magam is egy-két fogást a szerelőtől.

Mivel tudom, hogy nagy a jólét, ezért alapnak veszem, hogy mindenki rendelkezik már az általam oly nagyra becsült Mikroszoft 95 szoftverrel. Ha igen, talán nektek is meggyűlt már vele a bajotok... Éppen ezért arra gondoltam, hogy szabadidőmben (ha a nyomda és Góliát engedik) hasznos tanácsokkal látlak el benneteket ezzel kapcsolatban.

Kezdjük az alapoktól, feltételezvén, hogy eddig mindent rosszul csináltatok, illetve ha mondjuk lefagyás miatt újra kell telepíteni.

Tehát a telepítés. A Microsoft Windows 95 szoftver 13 1.44 MB-os floppy lemezen érkezik. Ez nem meglepő, hiszen a 3.1-hez képest (6 floppy) megannyi új funkcióval bővült a rendszer, melyet ha a benne lakó kis kékhalál-törpe is úgy akarja, ki is tudunk használni!

FIGYELEM!! A futtatáshoz 386 vagy 486 DX típusú processzor kell! A telepítéshez 45-50 MB szabad helyre van szükség a számítógépen, valamint 4, de inkább 8 MB memóriára. A lenyűgöző grafikai hatások megfelelő kiélvezéséhez (illetve az otthoni nyomdai fusihoz) minimum 256 szín megjelenítésére képes monitort ajánlok. Egér nem kötelező, de sokat segít.

Tehát a telepítéshez helyezd a Boot Disk A feliratú floppyt a meghajtóba, majd ismételd e folyamatot további tizenkét alkalommal. A telepítési folyamatot az alábbi video szemlélteti:

Node már megint itt van az a semmirekellő Janka, hogy megegye azt a kevés megmaradt párizsinkat is! Jutka a konyhában puffog, attól tartok megintcsak nekem kell megmenteni a világot. Addig is telepítsetek, hamarosan újabb tippekkel és életvezetési tanácsokkal jövök!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ferivagasi.blog.hu/api/trackback/id/tr354357714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása